• 8357
  • 998 مرتبه
تدریس آیت الله تبریزیان: اهمیت سبزی تره

تدریس آیت الله تبریزیان: اهمیت سبزی تره

10/09/1401

🔷 بهترین سبزیجات #تره است و فوائد زیادی دارد و در ترکیب داروهای اساسی در طب اسلامی آمده است.

🔹مقدار زیادی از قرص خون که در درمان کم خونی بسیار بسیار موثر است همان مرکب شش از مرکبات اسلامی است را #تره و #آب_تره تشکیل داده است.

🔷از روایت مربوط به داروی « #قرص_خون » و مجموع روایات استفاده می‌شود #تره برای بواسیر و «ارواح البواسیر» مناسب است.

🔹افرادی که مشکل بواسیر دارند زیاد تره بخورند.

🔷تره به طور کلی برای #خونریزی مناسب است و معلوم می‌شود سبب #انعقاد_خون و سبب افزایش #پلاکت_خون می‌شود و جلوی انواع #خونریزی مانند #خونریزی از ناحیه‌ی #طحال و #بواسیر و خونریزی ناحیه های زنانه را می‌گیرد.

🔹تره #آهن طبیعی بدن را زیاد می‌کند و جایگزین بسیار مناسب وکاملی برای قرص آهن شیمیایی غیر طبیعی است.

✅در روایت آمده است:

سُئِلَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ (ع) عَنِ الْكُرَّاثِ فَقَالَ كُلْهُ فَإِنَّ فِيهِ أَرْبَعَ خِصَالٍ يُطَيِّبُ النَّكْهَةَ وَ يَطْرُدُ الرِّيَاحَ وَ يَقْطَعُ‌ الْبَوَاسِيرَ وَ هُوَ أَمَانٌ مِنَ الْجُذَامِ لِمَنْ أَدْمَنَ عَلَيْهِ.[1]

یعنی ... تره بادها را از بدن خارج می‌کند و بواسیر را قطع می‌کند

ظاهر این روایت این است که تره #خونریزی_بواسیر را قطع می‌کند،و از اطلاق این روایت استفاده می‌شود که تره می‌تواند درمان دو نوع بواسیر نر و ماده باشد.

🔷 #تره دهان را خوشبو می‌کند، البته #تره به طور موقت دهان را بدبو می‌کند ولی چون خاصیت میکروب کشی دارد، میکروب های دهان را از بین می‌برد و باعث درمان بدبویی دهان می‌شود

در روایات علت بدبویی دهان #بلغم معرفی شده است و تره #بلغم را کم می‌کند یا از بین می‌برد. بنابراین تره سبب عفونت و بدبویی دهان که همان بلغم باشد را از بین می‌برد و بیشترین عامل عفونت ها نیز «بلغم» است.

بنابراین تره التهابات دهان و لثه را برطرف می‌کند و اگر التهاب برطرف شود،‌ منجر به برطرف شدن بدبویی دهان می‌شود زیرا بدبویی ممکن است از التهاب لثه باشد. 

🔹تره برای جذام خوب است و از جذام پیشگیری می‌کند

✅در روایت آمده است:

سُئِلَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع عَنِ الْكُرَّاثِ فَقَالَ كُلْهُ‌ فَإِنَ‌ فِيهِ‌ أَرْبَعَ خِصَالٍ يُطَيِّبُ النَّكْهَةَ وَ يَطْرُدُ الرِّيَاحَ وَ يَقْمَعُ الْبَوَاسِيرَ وَ هُوَ أَمَانٌ مِنَ الْجُذَامِ لِمَنْ أَدْمَنَهُ‌.[2]

یعنی از امام صادق(ع) در مورد تره سوال شد فرمود تره بخور زیرا چهار خصلت دارد: دهان را خوشبو می‌کند و باد را طرد می‌کند و بواسیر را قطع می‌کند و تره امان از جذام است برای کسی که تره دائما بخورد.

[1] الکافی، کلینی، ج6، ص365، ط اسلامیه.

[2] المحاسن، برقی، ج2، ص510 

🌸 دفتر آیت الله تبریزیان 🌸
 

فایل های پیوست
تدریس آیت الله تبریزیان: اهمیت سبزی تره