🔻گزارش سیاست جدید سازمان ملل نشان میدهد که این سازمان به دنبال قدرتهای جدید و ابزارهای قویتر «حاکمیت جهانی» است تا با بحرانهای بین المللی مانند همه گیریها و بحرانهای اقتصادی مقابله کند و به نظر میرسد دولت بایدن از این پیشنهاد حمایت می کند.
🔻طرح ایجاد «سکوی اضطراری» شامل مجموعهای از پروتکلهایی است که در طول بحرانهایی فعال میشوند که میتواند میلیاردها نفر را تحت تأثیر قرار دهد، و این امر انتقاد شدید تعدادی از سیاستگذاران و تحلیلگران آمریکایی را برانگیخته است.
🔻در میان کسانی که ابراز نگرانی کرده اند، مایکل مک کال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان است که کمیته او بر سیاست خارجی ایالات متحده و دخالت در سازمانهای بین المللی نظارت دارد.
🔻مک کال گفته است: «ما باید مطمئن باشیم که هر پروتکل یا پلتفرم جهانی که توسط سازمان ملل مطرح میشود، به حاکمیت ملی ایالات متحده و مالیات دهندگان ایالات متحده احترام میگذارد.»
🔻وی همچنین ابراز نگرانی کرد که این پلتفرم پیشنهادی، صلاحیت و منابع سازمان ملل و تعریفهای «فوریت» و «بحران» را گسترش می دهد، به طوریکه شامل موضوعاتی مانند تغییرات اقلیمی نیز می شود.
🔻اسناد و بیانیه های سازمان ملل که در ماه مارس توسط رهبران کلیدی این سازمان جهانی منتشر شد، روشن میسازد که تغییرات اقلیمی بخش عمده ای از دستور کار فوریتهای سازمان ملل است.
🔻منتقدان دیگری، نسبت به نفوذ حزب کمونیست چین در سازمان ملل، مشکلات فساد این سازمان جهانی و سابقه آن در برخورد با شرایط اضطراری قبلی ابراز نگرانی کردند.
🔻کوین مولی، دستیار سابق وزیر امور خارجه ایالات متحده در سازمانهای بین المللی گفت: «اجازه دادن به سازمان ملل برای مقابله با این موضوعات معادل اجازه دادن به حزب کمونیست چین در کنترل شرایط اضطراری جهانی است.»
#سازمان_ملل
#کرونا #تغییرات_اقلیمی
متن کامل